Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranciever Тюльпан-DSP
Toral Offline
Olaf, SQ5NHC
*

Liczba postów: 24
Dołączył: 18-10-2010
Post: #681
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Napisy są słabo widoczne. Zdjęcie niestety nie wychodzi dobrze.
Znalazłem zdjęcie w necie.
İmage
Górny napis taki sam. Różnica w dwóch dolnych napisach.
Napisy:
1 linijka: STM32F407ZGT6
2 linijka: HPAHSVG
3 linijka: KORHP247
13-02-2016 19:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #682
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:04 przez SP3OSJ.)
13-02-2016 20:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 908
Dołączył: 20-09-2009
Post: #683
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Uf,odetchnąłem z ulgą.Czy z DDS czy bez na 28MHz mam -119dB

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-02-2016 20:43 przez SP6AUO.)
13-02-2016 20:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #684
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
......
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:04 przez SP3OSJ.)
13-02-2016 23:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Toral Offline
Olaf, SQ5NHC
*

Liczba postów: 24
Dołączył: 18-10-2010
Post: #685
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Przypomniałem sobie, że był taki moment, że ten enkoder działał. Niestety po montażu ekranów z jakiegoś powodu program się "wykrzaczył". Po ponownym wgraniu przestał. Ok' Arturze na razie problem zawieszam "na kołku". Na tym etapie nie jest to bardzo dokuczliwe. Może znów zacznie działać tak sam z siebie Smile
Co do pomiaru to rozumiem, ze kalibracja s-metra na 0.
Skoro u Ciebie również nie ma różnicy czy DDS jet podłączony czy nie to znaczy, że u mnie nadal nie jest prawidłowo zrównoważony mieszacz i sygnał z generatora przenika na wejścia Avali. Zmierzyłem napięcie w.cz. na wejściu mieszacza /tak jak to pokazujesz na filmie/. Udało mi się uzyskać minimum 50mV /pomiar sondą w.cz. miernik V640/. Wydaje mi się, że to za dużo. Poza tym zauważyłem, że przy kręceniu jednym z potencjometrów od balansu, słychać trzeszczenie w głośniku. Zdaje się, że trzeba będzie zainwestować w markowe potencjometry.
13-02-2016 23:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 908
Dołączył: 20-09-2009
Post: #686
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Nastawa -20 na ekranie S=1.Na zero nie mogę dojechać.
Na 40 metrach mam -117lub -118dB.No tak jak u Ciebie.
Jeszcze raz uruchomiłem i teraz na wszystkich pasmach mam -119dB.

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-02-2016 0:00 przez SP6AUO.)
14-02-2016 0:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #687
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:04 przez SP3OSJ.)
14-02-2016 0:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Toral Offline
Olaf, SQ5NHC
*

Liczba postów: 24
Dołączył: 18-10-2010
Post: #688
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Arturze, czy w programatorze STM (w settings) masz zaznaczone "Enable debug in low mode" ?
14-02-2016 16:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #689
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:05 przez SP3OSJ.)
14-02-2016 17:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
UA6VAE Offline
Alexey
*

Liczba postów: 36
Dołączył: 19-12-2015
Post: #690
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Artur, a couple of question.
Drop a link for DC connector, please. I can't find similar by local stores, all of them "through hole" type.
And how to proper connect PCB1 to PCB3 through PCB2 via coaxial cable? It not directly connected, according
to photos.
update: https://www.sparkfun.com/products/12748
_____ sorry for google translate
Artur, kilka kwestii.
Rzuć link do złącza DC, proszę. Nie mogę znaleźć podobnego przez lokalnych sklepach, wszystkie z nich "przez otwór" typu.
A jak prawidłowe podłączenie PCB1 do PCB3 przez PCB2 kablu koncentrycznym? Nie jest bezpośrednio podłączony, według zdjęć.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-02-2016 15:48 przez UA6VAE.)
15-02-2016 15:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości