Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranciever Тюльпан-DSP
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #411
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 10:53 przez SP3OSJ.)
04-11-2015 21:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 916
Dołączył: 20-09-2009
Post: #412
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Przerobiłem te sygnały.
Wygląda na m0nku,że jest teraz mocny sygnał na częstotliwości.Nic w obrębie 20KHz od F nie widać.
Może jutro rano kogoś się dowołam.Mam wrażenie na podsłuchu,że idzie sygnał z pogłosem.

Andrzej
04-11-2015 22:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #413
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 10:53 przez SP3OSJ.)
04-11-2015 22:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 916
Dołączył: 20-09-2009
Post: #414
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Która wersja softu jest na czasie z 5" monitorem
Ja mam z 11.08.2015.

Andrzej
05-11-2015 5:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 723
Dołączył: 30-07-2011
Post: #415
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam,

Ten soft jest najnowszy z 26.10.2015.

Rosjanie już powoli przenoszą soft na najnowsze dziecko ze stajni STM - czyli na STM32F746 - na razie testy. Płynność animacji wodospadu już jest bardzo dobra.
Na filmie zestaw stm32f746G-discovery - swoją drogą bardzo przystępna cena jak na to co zestaw oferuje. Można powiedzieć, że to w zasadzie kompletny sterownik i to bez lutowania. Tylko pisać soft Smile
A pod tym linkiem można poczytać co ten zestaw oferuje.




73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-11-2015 9:39 przez SQ8MVY.)
05-11-2015 9:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
HMAMATOR Offline
SQ9IZA
**

Liczba postów: 89
Dołączył: 20-05-2015
Post: #416
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Jestem w końcowej fazie uruchamiania płyty DSP. Czy po wgraniu testowego programu "Tulip_test_rx.hex" bez podłączonej płyty AVALA w słuchawkach na wyjściu toru RX powinien być szum.U mnie jest cisza.
Analogowe tory sprawdzone generatorem m.cz. Pobór pradu ok. 210 mA z 12V zasilania kompletnego DSP.
Czy można przetestować cały tor RX DSP (z programem testowym) np.generatorem 1KHz - 20 kHz podając jednocześnie sinus na obydwa wejścia?

Ryszard 73
05-11-2015 12:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #417
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 10:53 przez SP3OSJ.)
05-11-2015 19:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6LTP Online
Zbyszek
****

Liczba postów: 270
Dołączył: 02-02-2010
Post: #418
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Dziś przeprowadziłem pierwszą łączność na Tulipanie z DL1NCH w pasmie 40m. Płytki jeszcze rozłożone na stole. Nadajnik nie pracuje poprawnie, nie poradziłem sobie jeszcze z driverem. Tymczasowo wstawiłem 2SC2314. Pracują względnie i nie pala się od razu po ustawieniu większej mocy. Zbyt duży mam prąd spoczynkowy na tych tranzystorach bez wysterowania 249mA. Wszystkie elementy sprawdzone w układzie, zostały transformatory do przewinięcia. Przy pełnym wysterowaniu mam na kolektorze Q3 4Vpp, na bazach Q5 Q6 po 1 Vpp, na kolektorach 17Vpp , na wyjściu do anteny 121Vpp. Tyle udało się pomierzyć przy pełnym wysterowaniu zanim 10R wyparowało.

73! Zbyszek
05-11-2015 22:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #419
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 10:53 przez SP3OSJ.)
05-11-2015 22:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 916
Dołączył: 20-09-2009
Post: #420
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
U mnie jest sytuacja odwrotna.Prąd spoczynkowy na dwa BFF591 jest 16mA.
Wolał bym ,żeby był np 100mA o chociaż po 50 mA na jednego BFG591.
A ile powinien być ?

Andrzej
06-11-2015 10:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości