Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4.44 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver wg. M0NKA
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #1231
RE: Transceiver wg. M0NKA
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:48 przez SP3OSJ.)
01-12-2017 19:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 739
Dołączył: 20-10-2015
Post: #1232
RE: Transceiver wg. M0NKA
Cała zabawa z programowaniem mcHFa polega na trzymaniu przycisku zasilania do momentu aż program ruszy(zaświeci się czerwona LED) i sam tego nie podtrzyma. Inne wyjście to założenie zworki na stabilizator tak jak pisałeś. Nie zwieraj samego przycisku bo wejdzie w test klawiatury po uruchomieniu.

73 Sławek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-12-2017 19:44 przez SP9BSL.)
01-12-2017 19:44
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #1233
RE: Transceiver wg. M0NKA
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:48 przez SP3OSJ.)
01-12-2017 20:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 298
Dołączył: 27-11-2009
Post: #1234
RE: Transceiver wg. M0NKA
Dodawanie już działa! Dziękujemy moderatorom!

Pozdrawiam
Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-12-2017 23:44 przez SP4EBI.)
01-12-2017 23:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 739
Dołączył: 20-10-2015
Post: #1235
RE: Transceiver wg. M0NKA
Faktycznie, super. Dziękujemy miłym Panom. Widać że nawet silnik Maybaha da się naprawić Wink
No to próba:
İmage
To jest nowy adapter pod wyświetlacze w trybie szeregowym (Rpi) oraz dwa równoległe. Przez łikent polutuję i sprawdzę. Potem pójdą w świat a gerbery i opis na githuba.

73 Sławek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-12-2017 0:11 przez SP9BSL.)
01-12-2017 23:56
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 298
Dołączył: 27-11-2009
Post: #1236
RE: Transceiver wg. M0NKA
Oooooo

Super Sławku!

Sprawdz czy dobre i ja się piszę.

"łikent" genialnie to napisałeś! Smile

Pozdrawiam
Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-12-2017 0:36 przez SP4EBI.)
02-12-2017 0:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 739
Dołączył: 20-10-2015
Post: #1237
RE: Transceiver wg. M0NKA
Były co prawda sprawdzane przed zamówieniem (metoda żelazkowa) ale wolę sprawdzić efekt finalny niż się potem kajać Wink

73 Sławek
02-12-2017 0:40
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 298
Dołączył: 27-11-2009
Post: #1238
RE: Transceiver wg. M0NKA
Zaprogramowałem procka za pomocą ST-Link-a
3.3V wiąłem z ST-Link-a
Nie mogę jeszcze podłączyć płytki bo brakuje mi rezystorów 2.2 Ohm.

Pozdrawiam
Wojtek
02-12-2017 1:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #1239
RE: Transceiver wg. M0NKA
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:48 przez SP3OSJ.)
02-12-2017 5:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 739
Dołączył: 20-10-2015
Post: #1240
RE: Transceiver wg. M0NKA
Nie sądze żeby to była wina oprogramowania. Zakładam że masz najnowszą wersję.
Sprawdź sobie czy kręcąc gałką lub zmieniając f tego sygnału przesuwa się na skali we właściwą stronę, jeśli nie to znaczy że masz zamienione sygnały IQ w odbiorniku lub z wyjścia generatora lokalnego (wyjścia po liczniku johnsona). Andreas miał miesiąc temu taką przypadłość, ale okazało się że zamienił sobie właśnie wyjścia zegarowe IQ.

Sprawdziłem u mnie i wszystko chodzi dobrze.

Mam wielką prośbę do wszystkich, jeśli są jakieś błędy to proszę je zgłaszać na githubie w zakładce Issues. Odpowiedź na pewno będzie szybsza. Założenie konta na githubie ze swoim znakiem nie jest wielkim problemem.

73 Sławek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-12-2017 10:02 przez SP9BSL.)
02-12-2017 9:58
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości