Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4.44 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver wg. M0NKA
SP4EIB Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 68
Dołączył: 10-12-2010
Post: #481
RE: Transceiver wg. M0NKA
Napisz co było jeżeli to nie tajemnica
23-10-2015 22:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2GNB Offline
Staszek sk
****

Liczba postów: 451
Dołączył: 14-02-2015
Post: #482
RE: Transceiver wg. M0NKA
Witam,

Czy któryś z Kolegów odpalił 'monkę' z CATem? Interesuje mnie wszystko w temacie...

73 Staszek SP2GNB
24-10-2015 19:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 286
Dołączył: 18-10-2011
Post: #483
RE: Transceiver wg. M0NKA
Oczywiście, że nie tajemnica...
Przelutowałem elementy w okolicach rx mixer, wszystkie piny i jedną przelotkę która była dla mnie podejrzana


Odpaliłem TX...
Mam problem z mocą:
3,5 - 7W
7 - 4W
14 - 1W
18- 0,5 W
21- brak reakcji miernika...

Z czego to możew wynikać, mam nawinięte rdzenie zgodnie ze schematem drutem 0,315 natomiast na forum widze inny plik z innymi ilościami zwoi...

Przemek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-10-2015 22:24 przez SP9KN.)
24-10-2015 22:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EIB Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 68
Dołączył: 10-12-2010
Post: #484
RE: Transceiver wg. M0NKA
Masz nastawy trzeba wejść w menu tam są nastawy mocy wyjściowej na poszczególnych pasmach.
Będzie tak żę moc na górnych pasmach będzie mniejsza
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-10-2015 23:00 przez SP4EIB.)
24-10-2015 23:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 286
Dołączył: 18-10-2011
Post: #485
RE: Transceiver wg. M0NKA
Zmieniłem wszystkie opcje full na 85.
A co z tymi cewkami nawijanymi, którą wersję przyjmujemy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2015 8:43 przez SP9KN.)
25-10-2015 8:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4KDI Offline
Łącznościowiec
*

Liczba postów: 30
Dołączył: 13-07-2015
Post: #486
RE: Transceiver wg. M0NKA
Ja mam oryginalną M0nki.

73 Sławomir Olsztyn
25-10-2015 13:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 286
Dołączył: 18-10-2011
Post: #487
RE: Transceiver wg. M0NKA
Sławek a uruchamiałeś już nadajnik?
Zastanawia mnie jedna rzecz....W G11 im wyżej tym większa moc...też są dwa tranzystory.

Ciekawe co jest nie tak.
25-10-2015 14:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EIB Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 68
Dołączył: 10-12-2010
Post: #488
RE: Transceiver wg. M0NKA
Ustawiłeś prąd spoczynkowy tranzystorów mocy w menu PA BIAS ?
25-10-2015 15:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4KDI Offline
Łącznościowiec
*

Liczba postów: 30
Dołączył: 13-07-2015
Post: #489
RE: Transceiver wg. M0NKA
Ja nie ale dałem koledze SP4EIB do mieszania Wink

73 Sławomir Olsztyn
25-10-2015 16:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 286
Dołączył: 18-10-2011
Post: #490
RE: Transceiver wg. M0NKA
Chodzi Ci o pozycję 261 w menu?
Nie można jej zmienić cały czas jest 0.
25-10-2015 20:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości