Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4.44 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver wg. M0NKA
SQ4KDI Offline
Łącznościowiec
*

Liczba postów: 30
Dołączył: 13-07-2015
Post: #431
RE: Transceiver wg. M0NKA
Polecam zgodnie ze schematem, a i tak pomierzyć trzeba.

A może koledzy wiedzą co jest grane jak wyświetla podczas włączenia?
WARNING: Freq. Translation is OFF!!!
Cosik nie łączy.


Załączone pliki Miniatury
İmage

73 Sławomir Olsztyn
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2015 19:39 przez SQ4KDI.)
24-09-2015 19:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8AQX Offline
Robert
***

Liczba postów: 182
Dołączył: 08-03-2010
Post: #432
RE: Transceiver wg. M0NKA
MENU - pozycja 35-RX/TX Freq Xlate

http://sq8aqx.blogspot.com/
24-09-2015 21:16
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4KDI Offline
Łącznościowiec
*

Liczba postów: 30
Dołączył: 13-07-2015
Post: #433
RE: Transceiver wg. M0NKA
Qucze nie mam wszystkich elementów czekam na dostawę
680pF 100V, 1nF, 4,7uH, 47uH, 27ohm 250mW, i diód DXT3150
W głośniku ciągle ten sam szum.
Co jest niezbędne w części odbiorczej by odbiór był?
27ohm mam ale 150mW, 680pF ale na 50V.

73 Sławomir Olsztyn
25-09-2015 19:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2GNB Offline
Staszek sk
****

Liczba postów: 451
Dołączył: 14-02-2015
Post: #434
RE: Transceiver wg. M0NKA
Witam,

No i skończyłem transceiver wg M0NKA. Całkiem sympatyczne radio. Dziękuję wszystkim za pomoc i wsparcie, bez Was przedsięwzięcie byłoby niewykonalne...

Oto on:

İmage İmage

73 Staszek SP2GNB
30-09-2015 12:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4KDI Offline
Łącznościowiec
*

Liczba postów: 30
Dołączył: 13-07-2015
Post: #435
RE: Transceiver wg. M0NKA
Czy kolega coś ustawiał w menu, czy od włączenia działał, bo moje jest strasznie ciche?

73 Sławomir Olsztyn
30-09-2015 21:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2GNB Offline
Staszek sk
****

Liczba postów: 451
Dołączył: 14-02-2015
Post: #436
RE: Transceiver wg. M0NKA
W menu ustawiłem:
#31 RF Gain 40
#210 Max Volume 30

Wystarczająco głośno jest (jak na zdjęciu) dla AFG=13 i RFG=40...
Powodzenia...

73 Staszek SP2GNB
30-09-2015 22:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4KDI Offline
Łącznościowiec
*

Liczba postów: 30
Dołączył: 13-07-2015
Post: #437
RE: Transceiver wg. M0NKA
A Lowpass Filters te na rdzeniach to mierzyłeś i wstawiałeś czy na wlutowanych się mierzy i czym?

73 Sławomir Olsztyn
01-10-2015 8:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2GNB Offline
Staszek sk
****

Liczba postów: 451
Dołączył: 14-02-2015
Post: #438
RE: Transceiver wg. M0NKA
Nawinąłem zgodnie z tym co na załączniku, wlutowałem, zmierzyłem NWT7 i nic nie trzeba było poprawiać...

İmage

73 Staszek SP2GNB
01-10-2015 8:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4KDI Offline
Łącznościowiec
*

Liczba postów: 30
Dołączył: 13-07-2015
Post: #439
RE: Transceiver wg. M0NKA
A kolega gdzie to wynalazł i jaki drut zastosował, bo w schemacie jest inaczej.

73 Sławomir Olsztyn
01-10-2015 17:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2GNB Offline
Staszek sk
****

Liczba postów: 451
Dołączył: 14-02-2015
Post: #440
RE: Transceiver wg. M0NKA
Stosowałem drut 0,315 mm i 0.45 mm z popularnego forum aukcyjnego na A.. Jest do nabycia w szpulkach po 100 g a 14 PLN sztuka.

73 Staszek SP2GNB
01-10-2015 17:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości