Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4.44 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver wg. M0NKA
K2KP Offline
Arek
***

Liczba postów: 114
Dołączył: 06-07-2009
Post: #171
RE: Transceiver wg. M0NKA
Artur,
Mozesz napisac dzie kupiles guziki i jak wykonales przedni panel - CNC?Mozesz podeslac plik wykonawcz do CNC?
Ja wlasnie uruchomilem swoje radio. Jezeli chodzi o odsluch to troche niepodoba mi sie ze jak ustawie RF Gain powyzej 5 to radio zachowuje sie jakby bylo przesterowane. Oprocz tego spectrum tez nie jest dokladnie skalibrowany. Nastepna rzecz to slaby wzmacniacz mcz. , ale o tym to juz byla mowa. Z nadajnikiem to narazie sie nie wypowiem bo niezostal jeszcze uruchomiony.

Pozdrawiam Arek AC2FC
13-09-2014 15:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #172
RE: Transceiver wg. M0NKA
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:17 przez SP3OSJ.)
13-09-2014 21:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2IPT Offline
Jakub
***

Liczba postów: 233
Dołączył: 01-03-2012
Post: #173
RE: Transceiver wg. M0NKA
Prosze bardzo:
http://sztormik.com/mchf/firmware/mcHF_f...140906.bin

pz
13-09-2014 22:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
K2KP Offline
Arek
***

Liczba postów: 114
Dołączył: 06-07-2009
Post: #174
RE: Transceiver wg. M0NKA
W tym nowym oprogramowaniu nie ma opcji kalibracji Bias. Oprocz tego Spectrum wydaje sie bardziej czuly.

Arek
13-09-2014 23:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
GREG Offline
Zaawansowany użytkownik
****

Liczba postów: 285
Dołączył: 18-11-2010
Post: #175
RE: Transceiver wg. M0NKA
cal + tune i mamy mozliwosc ustawienia Bias
14-09-2014 11:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #176
RE: Transceiver wg. M0NKA
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:17 przez SP3OSJ.)
14-09-2014 19:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
GREG Offline
Zaawansowany użytkownik
****

Liczba postów: 285
Dołączył: 18-11-2010
Post: #177
RE: Transceiver wg. M0NKA
Lepiej dziala automatyka, jest duzo szybsza od wersji 1811. Co do spektrum, to nie wiem, czy nie bylo to celowe, aby je "spowolnic".
Ja bym usunął dynamiczne skalowanie piku, a na sztywno wyswietlal spektrum w db. Ma to swoje wady i zalety, ale dla tak slabego procesora byloby mniej "roboty".
15-09-2014 13:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 909
Dołączył: 20-09-2009
Post: #178
RE: Transceiver wg. M0NKA
Wymieniamy R3=1k na 47k i mamy nareszcie dynamikę.
No teraz na 80m i 40m to jest radio.(wcześniej anemia)
Na 20m wzbudza się.Muszę prześwietlić tor i ustalić co go wzbudza.

Andrzej
15-09-2014 13:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #179
RE: Transceiver wg. M0NKA
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:17 przez SP3OSJ.)
15-09-2014 20:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
GREG Offline
Zaawansowany użytkownik
****

Liczba postów: 285
Dołączył: 18-11-2010
Post: #180
RE: Transceiver wg. M0NKA
Pojawila sie kolejna wersja (1813).
Poprawione AGC, dodano filtry 300Hz i 500Hz dla CW i Digi.

Pozdrawiam
16-09-2014 21:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości