Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 4 Głosów - 4.5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tani SDR
SP9MRN Offline
MAc
*****

Liczba postów: 816
Dołączył: 29-08-2009
Post: #131
RE: Tani SDR
Ustawienia > Zmień ustawienia komputera > Ogólne > Uruchamianie zaawansowane i Uruchom ponownie

Następnie wybierz opcję:

Rozwiąż problemy > Opcje zaawansowane > Ustawienia uruchamiania > Uruchom ponownie

Następnie wybierz opcję:

klawisz F7 "Wyłącz wymuszanie podpisu sterowników"

System się uruchomi i możesz instalować sterownik.
17-08-2013 9:23
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8NZD Offline
Adrian
*****

Liczba postów: 814
Dołączył: 11-02-2011
Post: #132
RE: Tani SDR
Bardzo Ci dziękuję. Ale nie wszystko działa. Sterownik został zainstalowany co widać na zrzucie.

Niestety program BorIP nie widzi urządzenia. Co trzeba jeszcze zrobić by SDR ruszył ?

Dorzucam dwa screeny...


Załączone pliki Miniatury
İmage İmage
17-08-2013 14:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ5OUX Offline
Norbert

Liczba postów: 9
Dołączył: 03-04-2012
Post: #133
RE: Tani SDR
Nie wiem czy dobrze Ciebie zrozumiałem ale jesli chodzi o uruchomienie programu SDRSharp to zgodnie z tym co jest tutaj napisane

http://sdrsharp.com/index.php/downloads/comment-page-7

musisz sciągnąć odpowiednią wersje oprogramowania, która obsługuje RTL-SDR.

Na przykład ten link http://sdrsharp.com/downloads/sdr-install.zip
17-08-2013 14:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8NZD Offline
Adrian
*****

Liczba postów: 814
Dołączył: 11-02-2011
Post: #134
RE: Tani SDR
Hehehe !!!

Program działa ! Jest wodospad. Tylko muszę zrobić przejściówkę z tego małego gniazda na UC1 i do G5RV 40-10m. Nooooo mogę odetchnąć.

DZIĘKUJĘ SERDECZNIE
To ja jeszcze raz...

Zrobiłem przejściówkę na UC1, podłączyłem do anteny i nic nie odbiera. Tylko szum. :-(

Czy coś jeszcze trzeba skonfigurować ? Dorzucam screena sdrsharp.


Załączone pliki Miniatury
İmage
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-08-2013 11:23 przez SQ8NZD.)
17-08-2013 15:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ5OUX Offline
Norbert

Liczba postów: 9
Dołączył: 03-04-2012
Post: #135
RE: Tani SDR
Zrób i wstaw screen Twojej konfiguracji.
Okienko, które pokaże się jak naciśniesz "Configure", obok VFO.
18-08-2013 14:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8NZD Offline
Adrian
*****

Liczba postów: 814
Dołączył: 11-02-2011
Post: #136
RE: Tani SDR
Dobrze.


Załączone pliki Miniatury
İmage
18-08-2013 14:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ5OUX Offline
Norbert

Liczba postów: 9
Dołączył: 03-04-2012
Post: #137
RE: Tani SDR
Przesuwaj suwak RF Gain w prawo i obserwuj wodospad. Powinien pojawić się sygnał.
Ustaw na najlepszą jakość.
______________________________________

Jeszcze jedno. Masz zainstalowaną jakąś karte telewizyjną ?
W okienku Device masz "Lifeview LV5tDeluxe" . Sprawdz czy możesz wybrać inne urządzenie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-08-2013 14:28 przez SQ5OUX.)
18-08-2013 14:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
15670 Offline


Liczba postów: 3
Dołączył: 17-04-2013
Post: #138
RE: Tani SDR
Spróbuj uruchomić wersje z linku poniżej,
jeżeli nie ruszy możesz mieć uszkodzony tuner.
http://www.gg.pl/dysk/bzGu-6T85XapbjGu-6T8pbk/0.rar
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-08-2013 21:38 przez 15670.)
18-08-2013 14:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8NZD Offline
Adrian
*****

Liczba postów: 814
Dołączył: 11-02-2011
Post: #139
RE: Tani SDR
OK. Słyszę rozgłośnie radiowe a szczególnie Radio Maryja ;-)

Pomogło ;

Raz : Włączenie RTL AGC.
Dwa : Przesunięcie suwaka RF Gain na koniec prawej strony.

Ale zatyka się przy wysokich sygnałach

PS. Polecam podłączenie się do sieci kablowej. Sygnał z kablówki to najlepsza antena. Serio.

Dziękuję Wam za pomoc !


Załączone pliki Miniatury
İmage
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-08-2013 19:33 przez SQ8NZD.)
18-08-2013 19:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ6STH Offline


Liczba postów: 4
Dołączył: 25-11-2010
Post: #140
RE: Tani SDR
Nabyłem Not Only TV i przymierzam się do takiej oto przeróbki:
http://www.hamradio.selfip.com/i6ibe/rtl...dongle.htm

Przy okazji powiem, że odało mi się za pomocą SDRSharp wstoić dzisiaj w pasmo 21 MHz i posłuchać zawodw. Jednak po jakimś czasie tuner chyba pogubi się i zaczął szumieć (FC0013), więc go odetnę chyba fizycznie, jak pisze I6IBE na swojej stonie. Czyli prawdopodobnie konwerter nie będzie potrzebny, jedynie filtr dolnoprzepustowy.

73 - Grzegorz SQ6STH
17-11-2013 3:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości