![]() |
Sterownik przemiennika - Wersja do druku +- HomeMade (http://sp-hm.pl) +-- Dział: Forum Praktyczno-Techniczne HomeMade (/forum-1.html) +--- Dział: Projekty Grupy HomeMade (/forum-44.html) +--- Wątek: Sterownik przemiennika (/thread-482.html) |
RE: Sterownik przemiennika - SQ9MDD - 11-09-2010 10:50 Update: Wykonaliśmy kilka testów z Arturem SP5QWK na przemienniku SR5WK i w wyniku tych testów (i potrzeb użytkownika) musieliśmy zmodyfikować projekt. Najważniejsze zmiany: - tłumienie wejściowego sygnału audio gdy brak sygnału ze SQL (dla radii z open squelch) - dodatkowe wyjście sterujące pracą wentylatorów - zworka konfigurująca sygnał SQL (0V/5V) - nowy rysunek płytki Poprawione błędy: - blokada generowania beep gdy sygnał RX ponownie pojawi się przed upływem 300ms (tak by wypadający korespondent nie generował beep'a) Załączniki: [attachment=1521] [attachment=1522] [attachment=1523] W ostatnim pliku rar komplet plików stan z dnia dzisiejszego. RE: Sterownik przemiennika - SQ9MDD - 22-09-2010 13:51 Zamieszczam prawione wersje plików oraz dokumentację projektu HMGRC: [attachment=1693] [attachment=1692] RE: Sterownik przemiennika - SQ9MDD - 17-10-2010 22:28 Krótki filmik o tym jak to działa... Mikroprzemiennik na bazie HMGRC v.1.0 RE: Sterownik przemiennika - SQ6ACM - 21-10-2010 18:40 Witam Jestem świeży na tym ciekawym forum. Ciekawy projekt tego sterownika, stąd moje pytania. Chcę wykonać 3 sztuki takiego sterownika do przemienników SR6A SR6AA i SR6KB. Czy instnieje mozliwość zakupienia płytek i zaprogramowanych układów ?? Nie zajmowałem się nigdy programowaniem tego typu ukladów wiec prosiłbym o jakieś linki dot. programowania tego typu scalaków. Pozdr. tomek RE: Sterownik przemiennika - SQ6ADE - 21-10-2010 21:59 Tomek - na poważniejsze obiekty lepiej zainstalować coś ze zdalnym sterowaniem i rozbudowanymi możliwościami. Polecam sterownik NHRC-2 - można kupić kit , gotowiec lub wystrugać to samemu. Spisuje się super. p.s. Kontroler PIC mogę zaprogramować firmware NHRC . RE: Sterownik przemiennika - SQ6ACM - 22-10-2010 7:50 Hej Sterowanie dtmf mam juz zrobione (8 pozycji on/off). Testowałem i sprawuje się ok. Ale chodzi mi tylko o sterownik, bo powoli składamy juz sr6a i sr6aa. RE: Sterownik przemiennika - SQ6ADE - 22-10-2010 8:14 Właśnie o sterowniku piszę. Praktycznie wszystkie ustawienia oprócz poziomów analogowych realizujesz zdalnie. Opcje użytkowe też nie od macochy ![]() Zobacz: http://www.nhrc.net/nhrc-2/ Ten projekt może być niezłym wzorem dla tematowej konstrukcji na Atmelu. RE: Sterownik przemiennika - SQ9MDD - 22-10-2010 8:15 Nie zajmuję się rozprowadzaniem kitów, to tylko hobby, rysunek płytki jest zrobiony pod termotransfer. Raczej nie powinno być problemów. Co do układów mogę Ci zaprogramować w ramach koleżeńskiej pomocy. RE: Sterownik przemiennika - SQ6OXK - 22-10-2010 9:20 Ja też mogę Ci je zaprogramować tym bardziej, że mieszkam na obrzeżach Wrocławia właśnie od strony Brzegu. Czasami bywam też w Brzegu, albo mogę je przekaż przez rodzinę z Brzegu (ul. Piwowarska) RE: Sterownik przemiennika - SQ6ACM - 22-10-2010 12:25 Super. To niedługo przystapię do montarzu jak wtedy się odezwę jeśli chodzi o programowanie. Wielkie dzieki |