HomeMade
Transceiver wg. M0NKA - Wersja do druku

+- HomeMade (http://sp-hm.pl)
+-- Dział: Urządzenia nadawczo odbiorcze KF (/forum-62.html)
+--- Dział: Transceivery HomeMade (/forum-64.html)
+--- Wątek: Transceiver wg. M0NKA (/thread-1984.html)



RE: Transceiver wg. M0NKA - SP6AUO - 01-10-2015 19:19

"A kolega gdzie to wynalazł" post440
W załączniku wszystko jest.
[attachment=10378]


RE: Transceiver wg. M0NKA - SQ8AQX - 02-10-2015 17:44

https://uk.groups.yahoo.com/neo/groups/M0NKA-mcHF/files/DL2FW/

Super przygotowane PDFy montażu elementów - polecam.


RE: Transceiver wg. M0NKA - SP4BK - 02-10-2015 18:19

(02-10-2015 17:44)SQ8AQX napisał(a):  https://uk.groups.yahoo.com/neo/groups/M0NKA-mcHF/files/DL2FW/

Super przygotowane PDFy montażu elementów - polecam.

Tylko co z tego Sad Trzeba mieć konto.


RE: Transceiver wg. M0NKA - SQ4KDI - 03-10-2015 21:39

I po niemiecku.


RE: Transceiver wg. M0NKA - SP3OSJ - 03-10-2015 22:50

.....


RE: Transceiver wg. M0NKA - SQ4KDI - 04-10-2015 11:43

160$ opad szczęki zaliczyłem.
A tu ostatnie modyfikacje Z Yahoo Grups.
Najnowsze Firmware dla tych co nie mają konta na Yahoo oraz "Operator's Manual for the mcHF transceiver Updated for firmware version 0.0.219.22" Prepared by C. Turner, KA7OEI


RE: Transceiver wg. M0NKA - SQ8AQX - 05-10-2015 14:43

Używam mikrofonu z wkładką elektrytową i dostaje raporty, że brakuje mi wysokich tonów, sygnał w porządku lecz jednak czegoś brakuje.
Wkładki nie dobierałem.
Mam pytanie jakich mikrofonów używacie? Czy może lepiej zastosować wkładkę dynamiczną, czy poeksperymentować z elektrytową.


RE: Transceiver wg. M0NKA - SQ4KDI - 08-10-2015 21:37

I bootloader


RE: Transceiver wg. M0NKA - SP5TAA - 09-10-2015 0:25

Robert, użyj electret`owego i bedzie dobrze... w PicaStar mam electret i jest dobrze, natomiast do Kenwood`a używam zamiennie i dynamicznego jak i electret`owego i też mówią ze jest ok....tyle, ze electret electretowi nie równy...


RE: Transceiver wg. M0NKA - SQ4KDI - 13-10-2015 10:15

Jak by komuś przeszkadzało "SWR BRIDGE MOD NOT DETECTED" to na podstawie grupy Yahoo należy wykonać te zmiany: