Falownik z wyjściem jednofazowym - Wersja do druku +- HomeMade (http://sp-hm.pl) +-- Dział: Forum Praktyczno-Techniczne HomeMade (/forum-1.html) +--- Dział: Kuźnia pomysłów (/forum-21.html) +--- Wątek: Falownik z wyjściem jednofazowym (/thread-4195.html) |
Falownik z wyjściem jednofazowym - SQ4AVS - 19-12-2021 10:57 Może ktoś z Kolegów ma doświadczenie wiedzę gdzie takie urządzenie kupić moc wyjściowa 600W sterowanie wystarczy U/f RE: Falownik z wyjściem jednofazowym - M'75 - 19-12-2021 12:57 Witam. W ofercie AVT jest falownik ale tylko 150VA AVT-falownik Na znanym portalu aukcyjnym falowniki skalarne są dostępne Portal aukcyjny - falowniki skalarne W sklepie Sklep pozdrawiam serdecznie. Marcin. RE: Falownik z wyjściem jednofazowym - AdamC - 19-12-2021 17:54 (19-12-2021 12:57)M75 napisał(a): Na znanym portalu aukcyjnym falowniki skalarne są dostępneTo ma być falownik o wyjściu 1 fazowym a nie zasilaniu, tak stoi w tytule postu. Rafał jeżeli dysponujesz falownikiem o Wy 3 fazowym to proponuję eksperyment. Zazwyczaj falowniki mają kontrolę prądu na 2 fazach i pod te fazy podłącz obciążenie. Nie wszystkie ,ale niektóre dają się tak oszukiwać i pracują poprawnie, czyli nie zgłaszają błędów. Powodzenia. RE: Falownik z wyjściem jednofazowym - SQ4AVS - 21-12-2021 17:56 Adamie trochę szkoda mi prądu, trochę brak obciążenia na dwie pozostałe fazy 1kW dodatkowo to nie mało. Przerobię falownik z AVT konstrukcję znałem i wiem, że jest sprawdzona. Pogrubię ścieżki, dam większy radiator, wentylator. Poradzę sobie RE: Falownik z wyjściem jednofazowym - AdamC - 21-12-2021 18:55 Typowe podłączenie falownika rysunek A. Idea tegoż eksperymentu zawarta jest w rysunku B, nie nie, nie marnujemy energii i nie dokładamy się do zwiększenia śladu węglowego. Też się kiedyś przymierzałem do zwiększenia mocy wyrobu AVT . Pozdrawiam Adam |