PICASTAR - zaawansowany home made - Wersja do druku +- HomeMade (http://sp-hm.pl) +-- Dział: Urządzenia nadawczo odbiorcze KF (/forum-62.html) +--- Dział: Transceivery HomeMade (/forum-64.html) +--- Wątek: PICASTAR - zaawansowany home made (/thread-55.html) |
RE: PICASTAR - zaawansowany home made - SP2NBC - 24-11-2011 8:38 Brawo Jacku, wprawdzie jestem w trakcie składania wersji modułowej, ale w najbliższych dniach ruszam z wersją combo CC. Będzie okazja do wymiany doświadczeń. Zdzisław sp2nbc Witku (SP5TAA) dziękuję za pomoc i udostępnienie płytki tfta do prób. Obyśmy wszyscy w ten sposób sobie pomagali. Pozdrawiam Zdzisław sp2nbc RE: PICASTAR - zaawansowany home made - SP2LTT - 09-12-2011 16:18 MÓJ DSP DZIAŁA.[attachment=4311] RE: PICASTAR - zaawansowany home made - SP5TAA - 09-12-2011 19:49 Witam wszystkich. miło słyszeć, ze w temacie PicaStar też cos sie dzieje.. gratuluję postępów. Chciałbym uczulić kolegów na to, ze przy montażu elementów DDS`a należy uwzglednic poprawki zaproponowane przez Bob`a M0RJD, które to poprawki pozwalają uniknąć ew. problemów z wielkością sygnału wyjsciowego z DDS`a, szczególnie na wyższych pasmach PicaStar`a.... modernizacja nie wymaga żadnych zmian układowych, jedynie zmiany wartosci kilku elementów na wyjsciu DDS`a oraz zmiany filtru dolno przepustowego pomiedzy DDS a wzmacniaczem wyjsciowym... wszystko to można znależć na stronie Bob`a M0RJD.... uwagi te podaję w oparciu o doświadczenie po wprowadzeniu tych modernizacji w swoich egzemplarzach TrxAvrPicaStar. Życze powodzenia. Witek sp5taa. Ździsław, przepraszam, ze zapomniałem ci potwierdzić o dotarciu przesyłki w nienaruszonym stanie... niniejszym to czynie. ...i jeszcze jedno, warto również wprowadzić pozostałe modernizacje Bob`a dotyczace pozostałych stopni PicaStar. RE: PICASTAR - zaawansowany home made - SQ2EER - 09-12-2011 19:59 Witam - Mikołaj daj większą fotkę - i jak idzie sprawdzanie pcb do lcd - pozdrawiam Jacek. RE: PICASTAR - zaawansowany home made - SP2NBC - 10-12-2011 21:36 Gratulacje Mikołaju. Kiedy następne stopnie. Fotka faktycznie przydała by się większa. Zdzisław sp2nbc RE: PICASTAR - zaawansowany home made - SQ2EER - 12-12-2011 19:24 Witam - Zdzisław przyszły cewki ale będzie przewijania pozdrawiam 73 Jacek i pasuje stroik RE: PICASTAR - zaawansowany home made - SP6LTP - 13-12-2011 0:31 Dziś dotarła przesyłka z Australii od Glena. Jacku, gdzie zamawiałeś cewki? Może chcesz odstąpić komplet do Pica stara? RE: PICASTAR - zaawansowany home made - SP2NBC - 13-12-2011 13:37 Jacku kiedy zaczynasz nawijać cewki i stroić filtry pasmowe. Podsyłam trochę materiałów na ten temat. Zdzisław sp2nbc RE: PICASTAR - zaawansowany home made - SQ8AQX - 13-12-2011 22:10 (13-12-2011 13:37)SP2NBC napisał(a): Jacku kiedy zaczynasz nawijać cewki i stroić filtry pasmowe. Podsyłam trochę materiałów na ten temat. Jeśli to nie tajemnica to też można prosić. RE: PICASTAR - zaawansowany home made - DLISIK - 14-12-2011 10:49 Hej, Nie wiem na ile śledzicie grupę [homebrew-radios] wiec podsyłam informacje, że kolega bg2raq ma do sprzedania za niewielkie pieniądze kwarce 10.715 oraz organizuje grupę chętnych na kwarce 10.710. Darek Cytat:hi all Cytat:hi all |