PICASTAR - zaawansowany home made - Wersja do druku +- HomeMade (http://sp-hm.pl) +-- Dział: Urządzenia nadawczo odbiorcze KF (/forum-62.html) +--- Dział: Transceivery HomeMade (/forum-64.html) +--- Wątek: PICASTAR - zaawansowany home made (/thread-55.html) |
RE: PICASTAR - zaawansowany home made - SP2NBC - 18-11-2011 12:44 Waldku jeżeli chcesz mogę do twojej płytki TftA wczytać najnowsze oprogramowanie v2.26 Ja do swojego TftA wgrałem i niema żadnych problemów. W Przyszłym tygodniu odeślę płytkę. Jeszcze nie zdążyłem pobawić się konfiguracją TPadów, jak tyko to zrobię podzielę się spostrzeżeniami. Zdzisław sp2nbc RE: PICASTAR - zaawansowany home made - SP5TAA - 18-11-2011 13:15 Czesc, jasna sprawa Zdzisław,pobaw się z tym opisywaniem TP... jesli idzie o wersję 2.26 to nie ma potrzeby wgrywania, sam chcę trochę potrenować takie tematy... jest tylko jedna sprawa, gdy bedziesz odsyłał tą płytkę to odeślij ją Witkowi a nie Waldkowi jak napisałeś tu i we wcześniejszym pośćie...bo poczta mogłaby mi tego nie przynieść. powodzenia. Witek sp5taa. RE: PICASTAR - zaawansowany home made - SP2NBC - 18-11-2011 19:02 Witku przepraszam za przekręcenie imienia, było to niezamierzone i nieświadome. Płytka TftA wróci do właściwej osoby. Jeżeli chodzi o TP. muszę się przygotować zanim zacznę próby. Zdzisław sp2nbc RE: PICASTAR - zaawansowany home made - SP2QCA - 19-11-2011 4:47 nowy loader : http://www.dl4jal.eu/picastar_dl4jal/sw.html#S01 73! Artur sp2qca RE: PICASTAR - zaawansowany home made - SP2NBC - 20-11-2011 16:43 Częściowo skonfigurowane TP.. Aby przepisać funkcje TP.. po wybrani menu wszedłem w tryb Assign Rx touchpads zamiast Assign Rx buttons. Reszta tak jak w wcześniejszym opisie. Zdzisław sp2nbc RE: PICASTAR - zaawansowany home made - DLISIK - 22-11-2011 15:52 Witajcie, Od jakiegoś czasu jestem dumnym posiadaczem combo PCB do picastara produkcji Glenna, wersja CC beta. Przesyłki z częściami przychodzą więc sekcja DSP przybiera na elementach. Jak dioda zamruga pochwale się zdjęciami Informacja dla wszystkich zainteresowanych kupnem PCB. Aktualnie Glenn szuka chętnych na nowa produkcje (poprawionych) płytek combo w wersji C2. Patrz: http://carnut.info/singleboard/Ver_C/COMBOSTAR_CC.htm Zestaw zaiwera jeszcze PA 20W, LPF, i drobne dodatki. Polecam. Jakość tej płytki jest rewelacyjna. Pozdrawiam, Darek RE: PICASTAR - zaawansowany home made - SP6LTP - 23-11-2011 15:39 (22-11-2011 15:52)DLISIK napisał(a): Aktualnie Glenn szuka chętnych na nowa produkcje (poprawionych) płytek combo w wersji C2. Patrz: Napisałem do Glenna, cena za komplet z przestłka do polski 84,42$ australijskie. Czekam na przesyłkę. RE: PICASTAR - zaawansowany home made - SP2QCA - 23-11-2011 16:40 czołem, szukałem jakichś wyników pomiarów bo z jednej strony widać że w wersji Combo są jakieś poprawki (więc parametry powinny trochę się poprawić) - z drugiej ekranowanie trochę gorsze i trudniej je wykonać (chyba najtrudniej byłoby je rozlutować). Czy jest gdzieś jakiś opis (ogólny) zmian i ich efektu - dla wersji combo? Chodzi mi po głowie taki pomysł żeby poczekać z rok - może będzie następna wersja z jeszcze innymi udogodnieniami. Pytanie do kolegów którzy złozyli PIcastara w wersji przed Combo - dużo pracy jest z integracją modułów? Czy ta (kusząca jednak) opcja wersji Combo że wszystko jest już połączone - faktycznie jest taka opłacalna czasowo ? pozdrowienia Artur sp2qca RE: PICASTAR - zaawansowany home made - SQ9RFC - 23-11-2011 23:58 Organizujemy grupę dla wspólnej przesyłki do Polski. DLISIK - napisałem PW. RE: PICASTAR - zaawansowany home made - SQ2EER - 24-11-2011 0:28 Witam kolegów - Zdzisław powoli przybywa na pcb. |